7 Şubat 2012 Salı

Entekke Böreği

MALZEMELER: 200gr yağlı dana kıyma, ½ demet maydanoz, 1kg un, 1 paket maya, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şeker, 1 çay kaşığı karabiber, sıvı yağ

YAPILIŞI:
1kg un, suda şekerle eritilen mayayla yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğrulur, üzeri bezle örtülerek mayalanması için bekletilir. 200gr kıyma küçük küçük doğranmış soğanlarla kavrulur, kavrulan harca ince ince kıyılmış bir tutam maydanoz, tuz ve karabiber ilave edilir. Yumuşak kıvamdaki hamurdan küçük parçalar koparılarak elde açılır ve minik hamurlar elde edilir. Hamurlara harç yerleştirilir ve börekler yarım ay şeklinde kapatılıpi kızartılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder